Жените достигали сексуалния си пик по-рано от мъжете
Жените достигали сексуалния си пик по-рано от мъжете / ThinkStock/Getty Images
Жените достигат сексуалния си пик по-рано от мъжете, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, обхванало 14 000 души.

В анкета на сайта за секс принадлежности Lovehoney близо половината от дамите са споделили, че либидото им е било най-високо между 18 и 24 години. Една четвърт от участничките в допитването са посочили, че сексуалният им пик е бил между 18 и 20 години.

Осем причини да правите секс всеки ден

Много по-малко мъже - 34 процента, са били са най-високо либидо в същата възрастова граница, докато едва 14 процента са достигнали сексуалния си пик на възраст между 18 и 20 години.
Резултатите от настоящото проучване противоречат на широко разпространеното схващане, че на представителките на нежния пол им е необходимо повече време, отколкото на мъжете, за да достигнат сексуален пик. Досега се смяташе, че жените имат най-голямо желание за секс след като прехвърлят 30-те.

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Мъжкото либидо остава високо и след 30-годишна възраст. Една четвърт от представителите на силния пол срещу едва 17 процента от жените са споделили, че са достигнали сексуалния си пик през четвъртото десетилетие от живота.

Проучването е установило още, че несходството в сексуалните мераци е причинило проблеми във връзките на 48 процента от жените и 41 процента от мъжете.

Вижте какво най-много искат мъжете в леглото

Допитването показва също, че наличието на партньор е по-сериозен стимул за женското либидо, отколкото за мъжкото. Близо половината от дамите са признали, че желанието им за секс е по-силно, когато имат връзка, в сравнение с 36 процента от мъжете.
По-голям процент жени, отколкото представители на силния пол - 61 на сто срещу 56 на сто, търсят партньори със сходни сексуални "настройки".

Три правила за необвързващ секс или отворена връзка

Проучването разкрива също, че повишеното желание за секс не означава непременно по-добър любовник или любовница. На това мнение са около 35 процента от жените и 38 процента от мъжете. 

Още секси теми:

Пет пози, които жените не харесват

и
Любимите секс пози на мъжете

До какво води липсата на секс?


Вижте колко време отделят жените по света за "сексуални номера"

Има ли разлика между женския и мъжкия оргазъм?

Разкриха колко секс е необходим на една жена, за да се чувства пълноценна
БТА