Ренате Реинсве
Ренате Реинсве / Gulliver/Getty Images
Филмът "Най-лошият човек на света" на норвежкия режисьор Йоаким Трир очарова много зрители на кинофестивала в Кан с проницателен портрет на съвременна жена, предаде АФП.

Актрисата в главната роля Ренате Реинсве беше почти неизвестна, докато Питър Брадшоу от в. "Гардиън" не написа за нея: "Роди се звезда".
Това е първата главна роля за 33-годишната Ренате Реинсве. Филмът показва героинята й Жули в различни периоди от живота. Страстта, вярността, майчинството, отношенията с родителите, разликите между поколенията - Йоаким Трир разглежда всичко, което вълнува Жули на фона на големите съвременни теми - мястото на жената в обществото, екологията, цифровизирането.
 

Според "Варайъти" филмът, който е петият на 47-годишния Йоаким Трир, ще стане отправна точка за младите творци, а в. "Дейли телеграф" го определя като "великолепен".


"Тя вложи много от себе си в героинята. Има огромно, огромно въздействие върху ролята" - каза Йоаким Трир за Ренате Реинсве, която вече се смята за сериозна претендентка за наградата за най-добра актриса.
 

Ренате Реинсве каза, че в живота си е преминала през същите съмнения като Жули.
БТА