/ Gulliver/Getty Images
Малцина могат да забравят епичния момент, в който „Boyzone“ проправяха път към сърцата на феновете с вълнуващо представяне на „Late Late Show“ в Ирландия през 1993 г.

Облечени в тъмни дрехи, момчетата изпълняваха с лекота причудливи ефектни танци на изпълнението на „Light My Fire“, давайки всичко, на което са способни.

Но феновете не можеха да не забележат, че нещо в състава не е наред.

Докато Ронан Кийтинг, Шейн Линч, Стивън Гейтли и Кийт Дъфи присъстваха, нямаше и следа от Мики Греъм. Вместо това на негово място танцуваха нови две момчета. Това бяха оригиналните членове Марк Уолтън и Ричи Рок, които се разделиха с „Boyzone“ точно преди да постигнат слава с „Love Me For A Reason“ през 1994 г.

И така, какво причини раздялата и какво се случи със забравените членове на „Boyzone“, разкрива „Мирър“.

Ричи Рок

Само на 18, когато побеждава в жестока конкуренция 300 други кандидати, за да намери място в групата, Ричи напуска училище, за да прекара 10 месеца в репетиции и овладяване на сцената. Като син на ирландския музикант Дики Рок, музиката е в кръвта му и той твърди, че в първите дни фронтменът е бил той, а не Ронан.

"Станах неофициален лидер. Аз бях този, който организираше всичко – репетиции, срещи, много музикални идеи", каза той пред „Мирър“ през 1999 г.

"Записахме три песни и имахме купища фотосесии, за да усъвършенстваме имиджа си. Постоянно репетирахме и бавно се подготвяхме да се превърнем в най-добрата група, излязла от Ирландия след U2."

Но всичко се разпада, когато Ричи е уволнен за закъснение - само три седмици преди групата да подпише договор с „Polydor“ и да получи големия си шанс.

"Тогава осъзнах - бях лишен от най-големия шанс в живота си. Звънях на мениджъра Луис в отчаяние, но той никога не ми отговори."

Три дни по-късно мястото на Ричард в групата е заето от Мики Греъм и в рамките на три седмици „Boyzone“ подписва договори за запис с „Polydor“. Те стават сензация за една нощ с първия сингъл „Working My Way Back to You“, последван от „Love Me For A Reason“.

Луис Уолш потвърди, че е уволнил Ричард от групата. "Уволних го, защото беше непрофесионален", каза той. „Той беше гнила ябълка, а една гнила ябълка може да развали цялата кошница. Той беше твърде голям риск и затова си отиде. Останалото е история. Когато разбрах кой е баща му, си помислих, че ще се държи много по-професионално. Той е от много хубаво семейство и не знам защо се държеше така."

Докато момчетата печелят милиони, Ричи се мъчи да свързва двата края като диджей и започва да злоупотребява с наркотици, за да се справи с горчивината си.

Ричард споделя: "Техният успех ме побъркваше. Разкъсах плакатите, които имах на стената си, и изхвърлих албума със снимки на групата. Ако те се появяваха по телевизията, докато гледах с майка ми и баща ми, ги молех да я изключат. След това изтичвах горе в стаята си и включвах телевизора отново и ги гледах мълчаливо с намалена сила на звука. Точно тогава започнах да приемам наркотици, за да блокирам болката. Първоначално това беше екстаз и беше придружено с много алкохол. След това преминах на хероин и пръсках до 200 лири на ден. Когато бях отчаян, отивах при лекаря за метадон."

След няколко опита за рехабилитация той се изчиства през 2006 г. и работи като видеооператор и фотограф в Гоа, Индия, където живее със съпругата си
Садаф Джаван.

Марк Уолтън

Марк винаги е твърдял, че „Boyzone“ е негова идея и казва на страницата си в LinkedIn как е измислил концепцията като 15-годишно момче в училище с Шейн Линч. След това той се свързва с мениджъра Луис Уолш, като „започва да сглобява групата“ и е постоянен член, преди Ричи да заяви, че той просто е „изчезнал“ от репетициите един ден.

По-рано Ричи каза: "Никой не знаеше какво се е случило и никой не смееше да попита. Сякаш беше изтрит от историята."

Според съобщения в пресата, Марк се е върнал на училище и по-късно се е присъединил към друга група, наречена „Fifth Ave“, казвайки „Съндей Мирър“ през 2001 г .: "Този път съм готов за големия момент. И макар да съжалявах, че не следвах „Бойзон“ докрай, вече не го правя, защото правя нещо, което обичам и знам, че „Fifth Ave“ ще успее."

Марк се премества в Лос Анджелис и прави успешна кариера като музикален магнат, като работи с творци като Дженифър Лопес, Шаги и Енрике Иглесиас, съобщава „Айриш Мирър“. И през 2016 г. той твърди, че печалбите му са скочили в милиарди.

Той споделя: „Никой не очакваше това от мен. И възнамерявам да направя много повече, отколкото да си купя Ламборгини и да прекарвам времето си на плажа."

Марк се озовава в светлината на прожекторите през 2018 г., когато бившата му партньорка Сабрина Куидер получи доживотна присъда за убийството на френската бавачка Софи Лионе, 21-годишна, и изгарянето на тялото й в задния си двор. Той долетява от САЩ за процеса, казвайки: "Това беше най-бурната връзка, която някога съм имал. Тя имаше много нежен френски акцент, но изведнъж изпадаше в много, много силен гняв и просто да не се интересуваше къде сме. Тя просто полудяваше от нещо тривиално."
БГНЕС