Продават първия Mustang кабриолет за 5,5 млн. долара
Продават първия Mustang кабриолет за 5,5 млн. долара / netinfo

Какво може да ви накара да платите 5,5 млн. долара за автомобил с марката Ford - единствено ако е изключително ценен. Именно това е случаят с 1964 1/2 Ford Mustang Convertible, който се предлага от Classicmusclecars.com. Твърди се, че това е първият произведен автомобил от модела, както и първият продаден, при това вечерта преди официалната премиера.

Ретро колата не е един от 185-те предпроизводствени модела, произведени на 5 март 1964 година, които се използват предимно за тестове и състезания. Той е първият произведен автомобил Mustang от завода в Диърборн на Ford, който започна продукцията на новия модел на 9 март. Тогавашният шеф на Ford, гуруто Лий Якока, убеждава борда на директорите да се пусне рекламен клип по всички национални телевизии вечерта на 16 април 1964 година, който убеждава зрителите, че продажбите стартират на следващия ден. В резултат на това само на 17 април са продадени 22 000 автомобила, а за първите 18 месеца - над милион.

Уникалният 1964 1/2 Ford Mustang Convertible обаче е доставен на клиента си вечерта преди официалния първи ден на продажбите, което го прави още по-значим и скъп. Автомобилът се продава с оригиналния регистрационен номер, сервизна история и дори писмо от Уилям Клей Форд, който е заел колата за сватбата на внучката си през 2006 година. Автомобилът е реставриран през 1983 година.

Ако вече сте убедени, че го искате, но нямате заделени 5,5 млн. долара, има и лизинг. Първоначалната вноска е 1 млн. долара, а месечните са по 42 хил. долара.

Агенция Speed-Press