На 19 февруари 2019 година светът на модата изгуби един от най-големите си гении – Карл Лагерфелд
На 19 февруари 2019 година светът на модата изгуби един от най-големите си гении – Карл Лагерфелд / Gulliver/Getty Images
Модна къща "Фенди" се сбогува с Карл Лагерфелд, представяйки в Милано последната колекция, която модният дизайнер ветеран е създал за нея преди смъртта си, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Отиде си „божеството в модата“ Карл Лагерфелд, мястото му в Chanel заема Виржини Виар
 
С копие на неговия подпис "С обич КЛ" зад тях, моделите дефилираха, носейки облекла в неутрални тонове - бежово, кафяво, цвят теракота, тъмносиво, с акценти в зелено, оранжево и жълто, представяйки колекцията за сезона есен/зима 2019-2020 г.
Карл Лагерфелд, който почина на 19 февруари на 85-годишна възраст и е известен най-вече с работата си за "Шанел", се присъединява към "Фенди" през 1965 г. и си сътрудничи с модната къща със седалище в Рим, сформирайки творческо дуо със Силвия Вентурини Фенди.

32 велики творения на Карл Лагерфелд, красили червения килим през годините (СНИМКИ)
 
"Връзката между Лагерфелд и "Фенди" е най-дългата любовна история в света на модата“, заяви Силвия Фенди, творческата директорка за колекциите за мъже и за аксесоарите на модната къща. „Тази връзка ще продължи години наред да оказва влиянието си върху нас. Когато му се обадихме по телефона дни преди дефилето, мислите му бяха свързани единствено с богатството и красотата на колекцията. Това е истинското му наследство. Той много ще ни липсва, скърбим за него".
Колекцията включва двуредни сака с подчертани рамене. Представени бяха също сака с ципове и украса от фльонги на кръста, носени в комбинация с асиметрични тесни поли, някои от които прозрачни. Показани бяха ризи със закопчани яки, а в редица случаи - с прозрачни ръкави, както и палта с подчертани рамене и плисирани панталони.

Булка по бански и със сребрист воал – гвоздеят в дефилето на Chanel в Париж през януари (СНИМКИ)
 
Като аксесоари са използвани кожени чанти. Косите на някои модели бяха вързани на опашки, като тази на Лагерфелд.
 
В края на дефилето зрителите аплодираха Силвия Фенди, преди залата да потъне за малко в мрак в памет на Карл Лагерфелд
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you Karl for the most beautiful journey With all our love Your Fendi family

A post shared by Fendi (@fendi) on


За още новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА