/ ThinkStock/Getty Images
Американски учени твърдят, че умерената консумация на шоколад - до три броя месечно, може да намали опасността от сърдечна недостатъчност до 13 процента, съобщи в. "Дейли мейл".

Пет храни, които ни правят щастливи (ВИДЕО)
 
Специалистите от медицинското училища "Айкон" към болница "Маунт Синай" в Ню Йорк са убедени, че флавоноидите в шоколада укрепват кръвоносните съдове и намаляват възпаленията. Те обаче призовават за умереност. Шоколадът е полезен само ако си го позволяваме от време на време, защото захарта и мазнините в него никак не са за препоръчване.
 
При хората, които ядат шоколад всеки ден, опасността от сърдечна недостатъчност се увеличава със 17 процента.

Още за любимия на милиони шоколад:

Яжте черен шоколад, за да сте здрави и щастливи (ВИДЕО)

Най-добрата закуска е шоколадовата

Черният шоколад увеличава живота с една година

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
 
БТА