Крал Филип
Крал Филип / Gulliver/Getty Images
Кралят на Белгия Филип ще отбележи днес своя 60-ти рожден ден в тесен семеен кръг, съобщава сайтът „Brussels Times”.

Заради мерките срещу разпространението на коронавируса и препоръките да не се пътува, освен ако не е наложително, са отменени пищните тържества.

При нормални обстоятелства, днес крал Филип и кралица Матилде трябваше да бъдат в Копенхаген, за да отпразнуват заедно с други короновани глави 80-ия рожден ден на датската кралица Маргарете II. Заради пандемията от коронавирус обаче това събитие се наложи да бъде отменено.

Крал Филип и кралица Матилде
Gulliver/Getty Images

По време на Великденските празници кралят и кралицата на Белгия обикновено водят децата си на поклонение в Сантяго де Компостела – пътуване, което също нямаше как да бъде осъществено, тъй като кралското семейство е преценило, че пътуването не е „съществено”.

Вместо това крал Филип ще отпразнува своя 60-и рожден ден вкъщи в кралския дворец Лаакен заедно с още шестима от членовете на семейството.

Те не са единствените разочаровани от ограничителните мерки. Следващия месец в Лаакен трябваше да се проведе пищно градинско парти, на което са поканени не само много знаменитости, но и 100 граждани от различни възрасти, които да отбележат заедно празника.

Въпреки че никой не знае, каква точно ще бъде обстановката в страната на 16 май, от кралския дворец са решили за по-благоразумно да отменят тържеството.

Крал Филип и кралица Матилде
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС