Наоми Кембъл пристига в Куба с надежда да интервюира Кастро
Наоми Кембъл пристига в Куба с надежда да интервюира Кастро / netinfo

Топ моделът Наоми Кембъл пристигна в Куба, за да се опита да вземе интервю от Фидел Кастро, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

На Острова на свободата Кембъл е в необичайно за нея амплоа - на политически репортер, който работи за британското списание за мода "Джи Кю". В Куба тя навярно ще вземе интервюта с видни политически личности.

Все още не е ясно дали ще може да се срещне лично с кубинския лидер, който след тежка операция не се е появявал публично никъде вече над година и половина.

В момента в кубинския град Сиенфуегос тече среща на високо равнище на петролния съюз "Петрокарибе", в който влизат 16 страни от региона. В срещата участва и венецуелският президент Уго Чавес , който се познава с Наоми Кембъл. Като почетен посланик на детския фонд на Нелсън Мандела тя на два пъти е била в Каракас за участие в различни културни и обществени събития. Когато в края на ноември Чавес бе за един ден в Париж, топ моделът му изпрати от Англия подарък часовник, предаде ИТАР-ТАСС.

Възможно е Чавес да й помогне да бъде приета от Кастро, с когото Наоми вече се е виждала през 1998 г., отбелязва Франс прес.