Най-шокиращите рокли от храна
Най-шокиращите рокли от храна / снимка: БГНЕС, архив

Творческите идеи на дизайнерите достигнаха своя връх с дрехи, направени не от материи и платове, а от храна, които задоволяват вкуса и на най-претенциозните.

Все по-популярни стават "плодовите платове" от портокалови кори, лимони, грейпфрути или обелки от ябълки. Подобни ръчно изработени плодови рокли ще се появят в колекциите за есента. Изключително авангардни, нестандартни и колоритни с един единствен недостатък - модните шедьоври имат изключително кратък срок на годност.

Може би модата ще еволюира толкова, че няма да ви е нужен гардероб, а по-скоро хладилник, в който да съхранявате дрехите си от месо, сирене и вино, отбелязва БГНЕС.

Историята на модата дава много примери за нестандартни дизайнерски идеи като рокля от гумени мечета. За създаването на творението са били използвани 50 000 желирани мечета.

Южнокорейският дизайнер Сан Еню пък представи рокля, направена от нарязан патладжан, а пред 2010 година Лейди Гага се появи с рокля от сурово месо.