Най-разпространените митове за мъжкия сексуален темперамент
Най-разпространените митове за мъжкия сексуален темперамент / ThinkStock/Getty Images

За много жени някои данни от външността на мъжете говорят за техния сексуален темперамент. И за да не говорим наизуст, прилагаме най-разпространените женски стереотипи за външните белези на един истински любовник.

Мъжката сексуалност през годините

Първото място е за ръста на мъжете. Смята се, че по-ниските мъже имат се радват на по-голям размер на мъжкото достойнство. Е, историята познава добри любовници както с висок, така и с нисък ръст, но неумолимата статистика показва, че в сексуално отношение мъжете със среден и по-нисък от средния ръст се радват на по-висока популярност сред женската аудитория.

Колко секс искат мъжете и жените?

Второто място се пада на окосмеността. Жените смятат, че гъстата окосменост на тялото свидетелства за страховити сексуални възможности и мъжка издръжливост (в леглото, естествено). Тук обаче следва да се вметне, че далеч не всички учени потвърждават пряката зависимост между джунгловата окосменост и сексуалния темперамент.

Третото място е отредено на косата. Преобладаващата част от жените смятат, че плешивите мъже са много по-темпераментни в леглото от мъжете с гъста коса. И те не грешат, защото косите падат именно от усилено производство на мъжки хормони, които всъщност определят темпото на сексуалните отношения.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Цветът на косите е също много разпространен стереотип. Чернокосите и брюнетите са търсени много повече от блондините и рижавите представители на силния пол. Тук очевидно основна роля играе географския фактор - мъжете с тъмни коси живеят в горещи страни, докато блондините обитават консервативна Германия и северните градове.

Пръстите на ръцете са онази част от мъжкото тяло, която повечето жени асоциират с габаритите на мъжкото достойнство. Късите и дебели пръсти подсказват за аналогичен полов орган, а дългите и тънки пръсти за същото достойнство.

Има ли връзка между дължината на пръстите и склонността към изневяра?

Мъжкият нос е още един мит, който обсъждат жените. И напразно - учените отдавна да доказали, че размерът на носа изобщо не съответства на размера на мъжкото достойнство. Същото се отнася и за размера на стъпалото.

Източник: БГНЕС