Мъжката сексуалност през годините
Мъжката сексуалност през годините / ThinkStock/Getty Images

Във всяка една възраст има място за любов и секс. Ако при жената разцветът на сексуалността идва от 30-годишната възраст нагоре, мъжките биоритми са по-други. И във всеки възрастов период интимният живот на мъжа има своите особености. Сега ще разберем какво се променя към хубаво и кое към по-лошото.

20-25 години- много тестостерон и „търсене на плячката"

На тези години мъжът притежава добра физическа форма, здрав е, затова и му необходим редовен секс. Освен това той има огромно количество тестостерон в кръвта и във всеки един момент младият мъж е готов да задоволи нагона си.

Пет важни причини да правим повече секс

Възбудата настъпва бързо, но продължителността на половия акт може здравата да разочарова жената - много малък процент мъже могат да „издържат" повече от 5 минути секс. Допълнителен минус е, че на тази възраст повечето мъже не отделят голямо внимание на ласките и прелюдиите в стремежа си по-бързо „да хванат плячката".

25-30 - по-малко тестостерон, повече секс

Към края на тази възраст тестостеронън намалява, жаждата за секс става по-осъзната и по-контролируема. Мъжът става по-избирателен: за него е важна сексуалната привлекателност на партньорката, нейната чувственост и опит.

237 причини да правим секс

Сексът става по-добър, мъжът е способен на няколко полови акт за една нощ. Особен плюс за жените с фантазии е, че на тези години мъжете търсят повече експериментите, влекат ти подвизи и открития.

30-35 - секс маратон до и над 10 минути

Това е разцветът на мъжа, той е пълен със сили, енергия, амбиции и желания. Но социалните задължения и отговорности в някаква степен намаляват равнището на сексуалността. Увеличава се умората, пренапрежението, стреса, потребността от повече сън. Съответно маратоните до сутринта стават все по-редки.

Сексът според времетраенето

Здравето вече започва да куца, именно на тази възраст може да се развие простатит, заради което е необходима допълнителна стимулация. В същото време при самия полов акт мъжът на тези години може да издържи доста дълго - процесът може да продължи над 10 минути, понякога и няколко часа.

35-40 - страст към експериментите

Статистиката показва, че ако до този момент мъжът е водил редовен полов живот, особени промени не се предвижда. Единственият препъни камък може да бъдат някои хронични заболявания, на което не им е било обърнато внимание своевременно.

Сексът през годините

Има още интересна статистика: някои мъже, натрупали вече опит, изпитват повишена страст към експериментите. Той се превръща в търсач на нестандартни удоволствия. Ако желанията на жената съвпадат, това не е никакъв минус.

Големият плюс на тази възраст е, че мъжът набляга много повече на увовлетворение на партньорката, отколкото на собствените удоволствия. Той е нежен, ухажва, способен е на продължителен полов акт, защото личното удоволствие минава някак на втори план.

Над 50-те - подобрение на сексуалните функции

Колкото и да е парадоксално, но според учените при четвърт от мъжете на тези години сексуалните функции се подобряват в сравнение с 30-40-годишната възрастова група. От физилогична гледна точка томва може да се обясни, че мъжът вече не е подложен на сексуален стрес от по-младите години. Половият акт е продължителен, мъжът все така мисли повече за удоволствието на жената, времето за любовните игри се увеличава.

Най-странните изследвания за секса

Без съмнение всеки мъж е индивидуален и казаното дотук е само една обобщена статистика. Най-важното е физическото и психологическото здраве. Тогава сексуалната радост при мъжа и жената ще бъде реалност във всяка една възрастова група. /БГНЕС

Източник: БГНЕС