/ ThinkStock/Getty Images
Базираният в Обединеното кралство портал за пътувания Tripadvisor, който е и една от най-големите платформи за пътуване в света идентифицира атракциите, от които туристите най-много се оплакват, пише сп. „Travel and Leisure”.

Забележителности, които не бива да се снимат (СНИМКИ)

За да определят времето, прекарано в писане на рецензии с оценки, включващи определения като „лошо“ и „ужасно“, експертите изчислиха средния брой думи в тях и разделиха този показател на средния брой думи, въведени в минута.

Статуята на свободата в Ню Йорк
Guliver/Getty Images

Айфеловата кула в Париж стана „негативният“ лидер, водейки с огромна преднина пред други световни забележителности. Пътуващите са прекарали 402 часа, или почти 17 дни, говорейки за разочарованията си от нейното посещение.

iStock/Getty Images

41 часа или почти два дни са отделили туристите от цял свят, за да опишат недоволството от екскурзията си до римския Колизеум. Малко по-малко време - 33 часа или ден и половина - туристите са посветили на изброяването на недостатъците на визитата до лондонския Биг Бен.

Guliver/Getty Images, архив

Сред първите десет атракции, които са най-разочароващи за пътешествениците се нареждат пирамидите в Гиза, Статуята на свободата в Ню Йорк, Холивуд, Оперния театър в Сидни, Тадж Махал, Берлинската стена, Големия каньон и Великата китайска стена.

Тадж Махал
БГНЕС

БГНЕС