Джаки Сталоун е починала в съня си
Джаки Сталоун е починала в съня си / БГНЕС
На 98 годишна възраст, в съня си, както винаги си е пожелавала, почина Джаки Сталоун, ексцентричната и екстравагантна майка на Силвестър Сталоун.

Тъжната новина съобщава синът й Франк чрез профила си в социалните мрежи, разказва списание „Семана“.

Братът на Силвестър Сталоун в прочувствено съобщение в Инстаграм си взима „сбогом“ с една изключителна жена. Той споменава, че никога не е била „обикновена майка“, в което се крие чара й.

Родена през 1921 г. Джаки е жена, изпреварила времето си – свободна и с принципи типични за феминизма, които днес са нормално нещо, но по нейното време са били далеч от нормалното разбиране за света.

Тя е астролог и екстрасенс, основател на едно от първите женски движения в борба за равенство Gorgeous Ladies of Wrestling, което по-късно е вдъхновение за сериала на Нетфликс “Glow”.

„Тази сутрин аз и моите братя загубихме майка си Джаки Сталоун. Тя беше необикновена жена, която изживяваше всеки ден, изпълнена със смелост. Отиде си в съня си, както винаги го е желала. Трудно беше да не я харесваш : тя беше много ексцентрична и екстравагантна.

Родена е на 29 ноември 1921 г. във Вашингтон, преживяла е сухия режим, депресията, Втората световна война. Бих говорил часове с нея за 20-те, 30-те и 40-те години, беше жив урок по история. Предполагам, че сега ще удавя емоциите си в сълзи и вино, но когато познаваш някого от 70 години е много трудно и тежко. Тя има седем внуци и трима правнуци.

Брат ми, Силвестър Сталоун се грижеше за нея цял живот като за кралица. Никога повече няма да мога да й се обадя по телефона или да я накарам да ми крещи, че никога не съм се оженил. Всички ние я обичаме и нейният дух ще е винаги жив. Винаги ще ми липсваш, мамо!“, написа Франки Сталоун в съобщението си и получи безброй съобщения за подкрепа и съпричастност за загубата.

Самият Силвестър Сталоун е предпочел да изживее дискретно загубата и да не говори публично за това. Въпреки, че смъртта на матриарха на фамилията е настъпила миналия понеделник, той е избрал мълчанието и уединението в семейството, опитвайки се да преодолее загубата без подкрепата на многобройните си приятели и поклонници.

Въпреки всичко, разбрали за трагичния момент, те го заливат със съобщения в социалните мрежи.