Ако не можете да стигнете до Вестерос, не се мъчете - догодина континентът от хитовия телевизионен сериал "Игра на тронове" ще дойде при Вас. Или поне неговата музика, предаде Асошиейтед прес.

Осмият сезон на "Игра на тронове" ще бъде последен

Композиторът на музиката към популярната фентъзи поредица на HBO Рамин Джавади е съобщил, че ще организира концертна обиколка с оркестър и хор в Северна Америка, включваща 28 града. Желанието на Джавади е да предостави възможност на феновете да "преживеят" под звуците на музиката любими сцени от сериала, които ще бъдат прожектирани на LED екрани. Композиторът се надява да поднесе на публиката "епично" и "завладяващо" шоу.

Рамин Джавади, композирал номинираната за "Грами" музика към филма "Железният човек", винаги е бил почитател на използването на слабо познати инструменти - стъклена хармоника, дудук, цимбал. На такива Джавади ще заложи и за концертната обиколка.

"Смятам, че ще бъде изключително вълнуващо и интересно за публиката не само да слуша и преживява музиката, но и да види как в действителност се свири на тези инструменти, които мнозина вероятно дори не знаят как изглеждат", споделя Рамин Джавади.

Кой е сериалът с най-много номинации за наградите "Еми"?

Без да навлиза в детайли, композиторът казва, че за сценичния декор за продуцираното от "Лайв Нейшън" турне ще заложи на усъвършенствани технологии. Благодарение на тях на сцената "ще се случват неща", които направят музикалното преживяване още по-наситено.

Турнето, представящо на живо музиката от сериала "Игра на тронове", ще започне на 15 февруари 2017 г. в град Канзас, щата Мисури. Планирани са концерти в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк и зала "Форум" в Лос Анджелис. Феновете ще имат възможността да се потопят в музикалното преживяване и в редица други градове, сред които Бостън, Чикаго, Торонто, Солт Лейк сити, Лас Вегас, Денвър, Филаделфия и столицата Вашингтон.
Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в продажба на 13 август.

Източник: БТА