/ iStock/Getty Images
Модните редактори изброиха елементите на гардероба, които ще придобият широка популярност през 2022 г. Подборка от основните тенденции е публикувана на сайта на Harper's Bazaar.

На първо място, експертите препоръчват на читателите да обърнат внимание на балаклавите, които дизайнерите все повече включват в колекциите си.
Освен това се отбелязва, че ватирани якета в ярки цветове, като жълто, зелено, червено, розово и други, ще станат модерни. В същото време черните пухени якета също остават актуални през този сезон.

Списъкът с тенденции включва и дрехи, които са украсени с много изрязвания и разголвания на неочаквани места. В тази връзка експертите съветват да се обърне внимание на рокли с отворен гръб, с мрежест плат и блузи или ризи с дълбоки деколтета.

Висша мода от Стефан Ролан: Дълбоки деколтета на гърба и прозрачни тоалети от шифон (СНИМКИ)

Журналистите, наред с други неща, посъветваха да купуват полупрозрачни чорапогащи с многоцветен принт. „Чорапогащникът е финалът на всяка визия. Можем да кажем, че това е нов аксесоар, върху който ценителите се фокусират този сезон“, завършиха редакторите.

През декември стилистите Who What Wear прогнозираха шест модни тенденции за 2022 г. Сред тях например има якета за мъже с яка, вратовръзки с различни щампи в комбинация с ризи и къси кожени ръкавици в ярки цветове.
БГНЕС