Холивудски звезди, музикални магнати и модни икони бяха само малка част от гостите на тазгодишната модна вечер „Met Gala" на музея „Метрополитън" в Ню Йорк.

СНИМКИ: Met Gala 2016 - модата в ерата на технологиите

От попиконата Бионсе, до Лейди Гага, през Мадона и Тейлър Суифт всички звезди бяха подвластни на една тема в своите тоалети - „Човекът и Машината: модата в ерата на технологиите".

Тоалетите на гостите изобилстваха от смели комбинации от черно и металик, нестандартно изрязани тоалети и високи ботуши.

Вижте и Клеър Дейнсв роклята на Пепеляшка на Met Gala

Технологии и блясък

Българската красавица Нина Добрев отново прикова вниманието с изящна рокля с гол гръб.

Модата в ерата на технологиите вдъхнови Met Gala 2016 (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Бионсе заложи на дълга бледорозова рокля с перли и много блясък по себе си. Тейлър Суифт беше облечена с къса рокля с метални елементи и високи обувки с връзки, които допълваха новата й платинено руса прическа.

Тяхната колежка Кейти Пери пък изглеждаше неразпознаваема в дълга черна рокля, комбинирана със златни елементи. Необичаен тоалет имаше и Мадона, която беше избрала прозрачно горнище и високи кожени ботуши.

Събитието изобилстваше и с лица от модния подиум като Наоми Кембъл, Джиджи Хадид и Кейт Ъптън, които заложиха на роклите с метални отблясъци.

И тази година не липсваха и добре облечени мъже. Сред тях бяха и актьорите Орландо Блум, Джони Деп и Брадли Купър, които по-скоро бяха заложили на класически костюми, отколкото на футуристични облекла.

Снимки от миналогодишния бал вижте тук

В ролята на основен домакин на събитието отново влезе главният редактор на модното списание „Вог" Ана Уинтър, която не изневери на темата, залагайки на дълга рокля с ресни.

Сред гостите на събитието бяха още Никол Кидман, Ема Стоун, Ема Уотсън, Лупита Нионго, Ники Минаж, Сиара, Ким Кардашиян и Кание Уест, Джаред Лето и Алисия Викандер.

Модата в ерата на технологиите вдъхнови Met Gala 2016 (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Събитие с благотворителна кауза

Гала вечерта се провежда всяка година в първата неделя на месец май. Нейна основна цел е да събере дарения за Института за костюми на музея „Метрополитън". Всяка година събитието има определена тема, с която гостите трябва да съобразят тоалетите си.

Тазгодишната тема „Човекът и Машината: модата в ерата на технологиите" (Manus X Machina: Fashion in an Age of Technology) е същата като заглавието на голямата годишна изложба на Института по костюми, която се открива на 5 май.

За да посети бляскавата вечер всеки гост заплаща билет, който струва 30 000 долара или 275 000 долара за избрана маса, като обикновено присъстващите са около 600 души.

Тази година почетните председатели на галата бяха дизайнерите Карл Лагерфелд от „Шанел", Миучия Прада от „Прада" и Никола Геске от „Louis Vuitton".

Модата в ерата на технологиите вдъхнови Met Gala 2016 (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Източник: БГНЕС