/ Guliver/Getty Images
Николай Арсел - датският режисьор на лентата "Тъмната кула", която предстои да се появи по екраните, е сключил договор, за да работи заедно с Мат Деймън над биографичен филм за Робърт Кенеди, съобщи Контактмюзик. Холивудският актьор ще се снима във филма и ще е негов продуцент.

Арсел е написал сценария на филма заедно с Расмус Хейстерберг и Фелипе Марино. Снимките трябва да започнат следващата година.

Деймън ще продуцира филма заедно с Дженифър Тод и Дрю Винтън. 46-годишният актьор не крие, че иска да се снима в ролята на Робърт Кенеди, по-малкия брат на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди.

Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

"Ако се открие възможност да се превъплътя в образа на Робърт Кенеди, бих искал да се възползвам от нея", заяви Деймън през 2014 г. "Впечатлен съм от онова, което е казал в края на дните си. Той действително е бил интересна политическа фигура, но е трудно да се направи биографичен филм за него. Няма да е лесно всичко да бъде разказано в рамките на два часа", посочва той.

Робърт Кенеди бил любовта на живота на Джаки?

Робърт Кенеди бе убит през юни 1968 г. на 42-годишна възраст, 5 години след като брат му Джон Ф. Кенеди бе убит през ноември 1963 г., когато бе на 46 години.

Арсел е сред сценаристите на филма "Мъжете, които мразеха жените", а най-новият му проект - адаптацията по книгата на Стивън Кинг "Тъмната кула" с участието на Идрис Елба и Матю Макконъхи, трябва да излезе по екраните следващия месец.
БТА