Робърт Кенеди беше любовта на живота на Джаки
Робърт Кенеди беше любовта на живота на Джаки / снимка: БГНЕС

Сагата за фамилия Кенеди отдавна се е превърнала в гръцка трагедия в най-новата американска история, но книга разказваща за любовната афера между Робърт Ф. Кенеди и съпругата на неговия брат ще добави нов патос в нея, отбелязва Ройтерс.

"Боби и Джаки: любовна история" от Дейвид Хейман разказва за романа между Боби Кенеди и бившата първа лейди Жаклин Бувие Кенеди. 64-годишният автор твърди, че той е започнал през месеците след убийството на президента Джон Ф. Кенеди (известен като Джак) през 1963 г. в Далас и приключил във времето, когато Робърт обявява своята кандидатура за президент в началото на 1968 г.

Боби Кенеди беше любовта на живота на Джаки, твърди Хейман, цитиран от БГНЕС. "Боби и Джак бяха напълно различни", добавя той в интервю. "Джаки и Боби имаха много по-близка интелектуална връзка, отколкото Джаки и Джон", споделя Хейман.

Авторът започва своето разследване още през 1983 г. Той интервюира хора близки до двойката, включително Пиер Селинджър, говорител на президента Джон Кенеди. Книгата му се основава и на документални факти, включително доклади на Сикрет сървис и ФБР, които са достъпни, според Акта за свобода на информацията.