Колкото и оптимистично да сме настроени и се надяваме на още няколко слънчеви седмици лятото се изнизва, а есента бавно нахлува в ежедневието ни.

А колко би било страхотно да можем да запазим свежата си, лятна визия и слънчев загар за максимално дълго време, нали? В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty дава няколко страхотни идеи как да поддържаме тена, как да регенерираме кожата и косата си и още много полезни съвети. Вижте ги:

За да запазим тена си по-дълго:

Едно от основните правила за задържане на тена по-дълго време е да не прекаляваме с пилинга и да ограничим честотата на ексфолирането до един път седмично. В същото време, трябва да внимаваме и как търкаме кожата си – това трябва да става с нежни кръгови движения. Най-добре е да заложим на DIY скраб за тяло, защото е с натурални съставки, които едновременно ще спомогнат да премахването на слоя мъртви клетки, но и ще обогатят кожата с естествени масла. Идеи за домашно правени ексфолианти за тяло можете да видите тук

Опасна красота: Най-използваните вредни козметични продукти (ВИДЕО)

За да обогатим кожата си:

Наред с кожата по тялото ни, тази на лицето ни също е пострадала от силните слънчеви лъчи. И колкото и да се радваме на тена си, няма как да не признаем, че точно сега кожата на лицето ни сякаш е толкова суха и опъната, че на моменти това причинява осезаем дискомфорт. Ето защо едно от най-важните неща е да я подхранваме ежедневно.

Една чудесна маска за подхранване на сухата кожа съдържа:

- ½ обелена и добре узряла праскова
- няколко капки витамин А

Смачкайте прасковата, разбъркайте с 4-5 капки витамин А и нанесете за 15 минути по цялото лице. След това отмийте с хладка вода.

Как да запазим слънчевия загар за по-дълго

За да възстановим косата си:

Ако не сте използвали специално слънцезащитни продукти за коса през лятото и не сте внимавали колко често топите косата си във водата, направете следните неща:

1. Задължително отидете на фризьор да отнеме цъфналите връхчета и изтощената коса.
2. Използвайте последните топли дни и след като измиете косата си, не използвайте сешоар за изсушаването ѝ. Дайте ѝ необходимото време да поеме цялата необходима ѝ вода за възстановяването. Освен това ограничете и използването на преса, маша и всякаква термична обработка
3. Наред с качествената козметика, не пропускайте да си правите и възстановяващи маски за коса, като сред най-добрите са именно домашните изпитани рецепти с натурални продукти.

Смесете:
- 1 жълтък
- 1 с.л. бадемово олио
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. мед

Сместа се разбива хубаво, маже се скалпът, а след това косата се разресва по дължина до самия ѝ връх няколко пъти. Маската се оставя за 20 минути се измива обилно с не много гореща вода и щадящ шампоан. След няколко процедури веднъж седмично косата е много по-мека, бляскава и подхранена.

Трикове за красива коса с естествен обем (ВИДЕО)

Как да подхраним кожата на ръцете и стъпалата си и още много полезни съвети – вижте във видеото!