Как да запазим слънчевия загар за по-дълго
Как да запазим слънчевия загар за по-дълго / sxc.hu
Как да запазим слънчевия загар за по-дълго
32386
Как да запазим слънчевия загар за по-дълго
  • Как да запазим слънчевия загар за по-дълго

Ваканцията свърши, отпуската остана в спомените, сега е време за есенен "ремонт" на кожата и тялото. Как да направим това? Разбира се, най-добрият начин е да се оставим на грижите на специалистите в някой добър козметичен салон. Ако обаче нямаме достатъчно време, средства или и двете - необходими са ни душ, нежен ексфолиант и добър хидратант. Това съветва Саша Ангелова от козметичен център Белисима.

Пилингът на кожата е първата стъпка, която е необходимо да предприемем, за да възстановим структурата й след обилното излагане на слънце. Това става с нежен ексфолиант, след като хубаво сме се напарили в банята. В никакъв случай не бива да се прави грубо, за да не се стигне до нараняване на кожата, подчертава специалистката.

Невярно е твърдението, че ексфолирането ще премахне хубавия летен загар, който сте натрупали на плажа. Напротив - излющването на мъртвите клетки от епидермиса ще подчертае тена и ще го запази още по-дълго, обяснява козметичката. Задължителна следваща стъпка е хидратацията, която се прави с подходящ лосион, крем или масло и поддържа кожата мека и хидратирана. Когато нанасяме подхранващото средство е хубаво да използваме масажни движения, за да подобрим кръвообръщението на кожата.

Масажът ще раздвижи течностите в тялото и ще подобри храненето на тъканите, оттам и вида на кожата. Помнете - хидратацията се прави ежедневно, но не бива да се прекалява с пилингът. Нека той да бъде не по-често от два пъти седмично, за да не предизвикаме свръхчувствителност на кожата.