Майкъл Бей ще режисира за последен път филм от поредицата Трансформърс
Майкъл Бей ще режисира за последен път филм от поредицата Трансформърс / снимка: Guliver/Getty Images

Майкъл Бей е потвърдил, че ще се завърне зад камерата за "Трансформърс 5", както и че това ще бъде последният филм от поредицата, който ще режисира, съобщи Контактмюзик.

Бей е режисьор и на четирите филма от поредицата "Трансформърс", стартирала през 2007 г. В края на миналата година все още не беше ясно дали той ще се завърне зад камерата за петото продължение, на което е изпълнителен продуцент.

Следващият филм от цикъла „Трансформърс” излиза през 2017 г.

Сега в интервю за сп. "Ролинг стоун" Майкъл Бей е потвърдил, че ще режисира все още неозаглавения пети филм, както и че това ще бъде последната му изява като режисьор на продукция от поредицата.

Главната роля в "Трансформърс 5" отново ще изпълни актьорът Марк Уолбърг, който "пое щафетата" от Шиа Лабьоф в четвъртата лента "Трансформърс: Ера на изтребление" (2014). Сценарият на петото продължение е поверен на носителя на "Оскар" Акива Голдсман ("Красив ум") и Джеф Пинкнър ("Невероятният Спайдър-мен 2").

Миналата година от "Хасбро студиос" оповестиха, че подготвят още четири филма от поредицата "Трансформърс" през следващите 10 години. Петата лента трябва да излезе на екран през 2017 г.