Лайнъл Ричи и Куинси Джоунс подготвят стара песен на нов глас
Лайнъл Ричи и Куинси Джоунс подготвят стара песен на нов глас / снимка: sxc.hu

Лайнъл Ричи и Куинси Джоунс ще презапишат благотворителното парче "We Are the World" и всички приходи ще бъдат предоставени на Хаити. Ричи и Джоунс, които са автори на оригиналния сингъл от 1985 г., работят по нова версия на песента за 25-та й годишнина, като средствата ще бъдат предоставени на жертвите на опустошителното земетресение в Хаити.

Сингълът и видеоклипът към него ще бъдат записани в Лос Анджелис на 1 февруари, ден след връчването на наградите „Грами". Очаква се сред изпълнителите да бъдат артисти, които са били номинирани за наградите или са пели по време на церемонията, отбелязва БГНЕС. "Очакваме, че както и при оригиналното парче, всички ще пренебрегнат егото си. Повечето от номинираните за „Грами" се очаква да останат още един ден след шоуто, за да запишат песента, а други трябва да пристигнат специално за записа", разкри запознат източник.

Ъшър и Джон Леджънд вече са били помолени да участват и се очаква към тях да се присъединят звезди като Уайклиф Джийн, Стинг, Фърги, Стиви Уондър, Алиша Кийс и Джъстин Тимбърлейк. Оригиналното парче от 1985 г. беше създадена от Куинси Джоунс, Лайнъл Ричи и Майкъл Джексън и в него участват Брус Спрингстийн, Боб Дилън, Синди Лопър и Били Джоел. Сингълът се очаква да отдаде почит и на краля на попа Майкъл Джексън, който почина внезапно през юни м. г., той дори може да се появи във финалния запис. Джексън се надяваше да включи "We Are the World" в прощалните си концерти "This Is It" в Лондон и според слуховете по време на репетициите била записана нова версия на песента.