Коледни картички от знаменитости
Коледни картички от знаменитости / снимка: БГНЕС

Всяка година австралиец получава коледна картичка от британската кралица, Кайли Миноуг, Нелсън Мандела и Нийл Армстронг. Всяка Коледа пощата на Тим Кели от Сидни се пълни с картички от знаменитости. „Кралското семейство е много сърдечно, те винаги са били много лаконични в коледните си картички“, споделя 39-годишният Кели. „А картичките от „Даунинг Стрийт“ №10 са много хубави“, допълва той, имайки предвид резиденцията на британския премиер.

Традицията с коледните картички започнала, когато Кели писал на бившата британска премиерка Маргарет Тачър, когато бил на 12 години и тя му отговорила. Така той започнал да изпраща и да получава картички от целия свят.

През годините австралиецът е получавал картички от бившия президент на САЩ Роналд Рейгън и съпругата му Нанси, от холивудската актриса Никол Кидман, от Елтън Джон, от бившия американския държавен секретар Хенри Кисинджър и от британския принц Уилям. „Преди години се опитах да изпратя картичка на Фидел Кастро, но кубинското посолство помисли, че съм луд и аз така и не получих отговор от него“, споделя Кели.