/ iStock/Getty Images
В продължение на повече от 20 години „Цветът на годината“ на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за закупуване в множество индустрии, включително модата, обзавеждането на дома и индустриалния дизайн, както и върху опаковките на продуктите и графичния дизайн.


Процесът на избор на цвят Pantone на годината изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. За да стигнат до избора всяка година, експертите по цветовете на Pantone от Pantone Color Institute анализират света, търсейки нови цветови влияния. Това може да включва развлекателната индустрия и филмите в продукция, пътуващи колекции на изкуството и нови художници, мода, всички области на дизайна, популярни дестинации за пътуване, както и нов начин на живот, стил на игра и социално-икономически условия. Влиянието може да произтича и от новите технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват влияние върху цвета, съответните платформи за социални медии и дори предстоящите спортни събития, които привличат вниманието в цял свят.

iStock/Getty Images

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 или казано на български жълтото и сивото ще са най-модерните цветове през 2021 г.

PANTONE ги определят като осветяващи - два независими цвята, които подчертават как различните елементи се обединяват, за да се поддържат един друг, най-добре изразяват настроението за Pantone Color на годината 2021. Обединени тези цветове затоплят и носят оптимизъм, имат сила и положителност. Двата цвята носят по-дълбоки чувства и обещанието за нещо слънчево и приятелско. Имат послание за щастие, подкрепено с твърдост.

Комбинацията от сиво и жълто е амбициозна и ни дава надежда. Трябва да усетим, че всичко ще стане по-ярко - това е от съществено значение за човешкия дух. Докато хората търсят начини да се укрепят с енергия, яснота и надежда за преодоляване на продължаващата несигурност, енергичните и смели нюанси задоволяват стремежа ни към жизненост.

iStock/Getty Images

PANTONE 13-0647 Illuminating е ярък и весел жълт искрящ с жизненост, затоплящ жълт нюанс, пропит със слънчева енергия. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey е емблематичен за солидни и надеждни елементи, които са вечни и осигуряват здрава основа. Цветовете на камъчетата на плажа и природните елементи, чийто изветрял външен вид подчертава способността да издържите на времето, Ultimate Grey тихо уверява, насърчавайки чувствата на спокойствие, стабилност и устойчивост.
Превод и редакция: DarikNews.bg