/ Gulliver/Getty Images
Ким Кардашиян Уест се обърна към зетя на президента Доналд Тръмп Джаред Къшнър от името на рапъра ASAP Роки, който е задържан в шведски затвор от миналия месец, съобщиха американски медии в четвъртък.

Кардашиан Уест се свързала с Белия дом поради безпокойството за състоянието на ASAP Роки, който е затворен в Стокхолм заради предполагаемото му участие в сбиване, според "Вашингтон пост" - и Тръмп е проявил съпричастност към тежкото му положение.

Арестуваха рапъра A$AP Rocky в Швеция

След като риалити зведата, омъжена за рапъра Кани Уест, се обърна официално към Къшнър, съветникът на Белия дом е информирал президента, а Тръмп е заявил, че смята „че към ASAP Роки се отнасят несправедливо и искам да помогна", информира АФП.

През изминалата година Кардашиан Уест подкрепи редица реформи в американското наказателно правосъдие.

Шведски съд на 5 юли реши да задържи ASAP Роки, чието истинско име е Rakim Mayers. Той е арестуван по подозрение в нападение.

Кой заведе дело за милиони срещу Ким Кардашян?

Очаква се шведските власти да обявят в петък дали ще наложат на рапъра официално обвинение в нападение и ще го задържат под стража за по-нататъшно разследване.

Говорител на Държавния департамент на САЩ заяви пред АФП, че агенцията "внимателно следи случая", но не коментира по-нататък въпросите, „свързани с личния живот на разследвания”.

Няколко членове на американския конгрес в сряда призоваха за освобождаването на рапъра, роден в Харлем, като казаха, че той е изправен пред "нечовешки условия" и "нарушения на правата на човека", като например да бъде държан в килия по 23 часа на ден.

Любопитни факти за клана Кардашиян (ВИДЕО/СНИМКИ)

30-годишният рапър е арестуван след инцидент на 30 юни, който е бил частично заснет на видео и публикуван в Интернет.

Повече от 600 000 души са подписали петицията #JusticeForRocky, която изисква освобождаването на рапъра, сред тях са известни личности като Карди Би и Джъстин Бийбър.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС