/ Gulliver/Getty Images
Съдебно дело за 100 млн. долара за измама е било заведено срещу риалити звездата Ким Кардашян Уест, съобщава сайтът TMZ.
 
По информация на изданието, през 2014 година тя сключила сделка с производителя на софтуеър Дейвид Либенсон за създаване на приложение за емоджита, наречени „кимоджи“. 60% от печалбата щяла да отива за Либенсон и партньорите му. Договорката била Ким Кардашян сама да подаде документите за защита на търговската марка, твърди TMZ.
 
Според книжата по делото, малко след това риалити звездата обвинила един от партньорите на Либенсон, че е оповестил лична информация за нея и се изтеглила от сделката.
 

В документите пише още, че тя се опитала да окаже натиск на Либенсон да не завежда дело, но той отказал. Самият Либенсон заявява, че Кардашян е знаела за изтичането на персоналната информация преди да подпише договора, така че това било просто оправдание да не изпълни ангажиментите си.
 
Искът срещу Кардашиан е за 100 млн. долара за нарушение на договора, измама и пропуснати ползи от проекта „Кимоджи“, пише още TMZ.
 
БГНЕС