Кендъл Дженър
Кендъл Дженър / Gulliver/Getty Images
Най-високоплатеният модел Кендъл Дженър предизвика вълна от гневни реакции в модните среди. Младата манекенка и риалити звезда каза в интервю за Love Magazine, че никога не е била от “онези момичета, които участват в над 30 дефилета на сезон или каквото там правят“.

Голи снимки на Кендъл Дженър предизвикаха вълна от подигравки
 
„Още от самото начало бяхме много внимателни в избора какви участия да имам. Никога не съм била едно от онези момичета, които участват в по 30 ревюта на сезон, или каквото там тези момичета правят“, казва Кендъл Дженър пред списанието.
Вълна от гняв заради новата реклама на Pepsi с Кендъл Дженър (ВИДЕО)
 
Едва ли е изненадващо, че колежките на Кендъл никак не харесаха думите ѝ.
 
„Шокирана съм, но изобщо не съм изненадана от това поведение. Не всеки може да си позволи да не ходи на кастинги и да получава по-големи хонорари от останалите. Не става въпрос за избирателност, а за привилегията да не работиш колкото другите, но да получаваш всичко“, коментира британският модел Лиоми Андерсън. Постът ѝ в Twitter събра десетки хиляди лайкове.
Американският модел Теди Куинливан също не подмина думите на Кендъл с мълчание:
 
„Не всички модели идват от Калабасас (град в Калифорния) – те идват от Сомалия, Сибирската тундра, работнически райони в Китай и каравани в Тенеси. Неуважителните ти коментари никак не помагат да изградим единство – нещо, от което модната индустрия отчаяно се нуждае“.
След гневната вълна, която заля социалните мрежи, Кендъл Дженър се извини на колежките си и обясни, че думите ѝ са били извадени от контекста.

Снимки на Кендъл Дженър ядосаха балерини (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
„Опитах се да направя комплимент, а думите ми бяха погрешно извадени от контекста. Уважавам безкрайно много всичките си колеги. Те ме вдъхновяват. Виждам през какви предизвикателства минават – недоспиване, безкрайни работни дни и дълги пътувания, далеч са от семейство и приятели, и все пак винаги изглеждат красиви и безгрижни“, пише Кендъл на страницата си в Twitter.
Кендъл Дженър е дъщеря на матриарха на клана Кардшиян/Дженър Крис Дженър и на бившия олимпийски атлет Брус Дженър (след смяна на пола Кейтлин Дженър), и е полусестра на риалити звездите Кардашиян. Тя е сред най-търсените модели в света, но мнозина поставят под въпрос заслугите ѝ на модния подиум и се питат дали успехите ѝ не са плод единствено на маркетинговия нюх на семейството ѝ.

Кланът Кардашиян/Дженър през 2011 година: Клоуи Кардашиян, Кайли Дженър, Крис Дженър, Кортни Кардяшиян, Ким Кардашиян и Кендъл Дженър
Кланът Кардашиян/Дженър през 2011 година: Клоуи Кардашиян, Кайли Дженър, Крис Дженър, Кортни Кардяшиян, Ким Кардашиян и Кендъл Дженър Gulliver/Getty Images

Миналата година тя оглави класацията на Forbes за най-високоплатени модели в света – титла, която в продължение на 15 години се държеше от бразилската манекенка Жизел Бюндхен.

След 15 години №1 Жизел Бюндхен отстъпи титлата Най-високоплатен модел

Отново през 2017-а Кендъл беше обявена за "Модна икона на десетилетието", което също предизвика остро недоволство в социалните мрежи.

Кендъл Дженър
Кендъл Дженър Guliver/Getty Images

Някои недоумяваха как момиче, което преди десетилетие е било на 11 години, може да получи наградата. Други не разбираха избора на Кендъл пред модни икони като Наоми Кембъл и Синди Крофорд, постигнали всичко благодарение на собствения си труд.

Кендал Дженър - модна икона на десетилетието (СНИМКИ)
 
„Какви заслуги има Кендъл Дженър, освен че е част от известен бизнес клан?", пита недоволна потребителка на Twitter.

Още за младата Кендъл която никога не остава незабелязана:

Кендъл Дженър - най-популярният модел в Instagram (СНИМКИ)

Провокативна и секси: Кендъл Дженър позира гола за списание (СНИМКИ)

Кендъл Дженър не остави нищо скрито с прозрачни рокли в Кан (СНИМКИ)

Кендъл Дженър стана мишена на нападки заради палто (СНИМКИ)

Кендъл Дженър събра погледите с прозрачна рокля (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук