Жизел Бюндхен, Кендъл Дженър и Ашли Греъм
Жизел Бюндхен, Кендъл Дженър и Ашли Греъм / Gulliver/Getty Images
Американката Кендъл Дженър сложи край на 15-годишната доминация на бразилската красавица Жизел Бюндхен в класацията на списание "Форбс" за най-високоплатени модели в света - постижение, свидетелстващо за нарастващата мощ на влиятелните звезди в социалните медии, предаде Ройтерс.

Жизел вече не е №1, вижте най-високоплатените модели (СНИМКИ)

Същевременно в годишния списък за първи път намери място модел размер плюс в лицето на Ашли Греъм.

Кендъл Дженър е начело в класацията с приходи от 22 милиона долара за периода на отчитане между 1 юни 2016 и 1 юни 2017 г.

Кендъл Дженър
Кендъл Дженър Gulliver/Getty Images

При съставянето на класацията "Форбс" отчита печалбите за посочения период от основната дейност на моделите, както и странични приходи от рекламни кампании, като лица на брандове и други.

Кендъл Дженър е сред най-търсените модели в света заедно със сестрите Джиджи и Бела Хадид и е сред най-следваните знаменитости в социалните мрежи - само в Instagram последователите ѝ са над 84 милиона.

Сестрите Хадид – две различни красавици (СНИМКИ)

Кендъл Дженър със сестрите Джиджи и Бела Хадид
Кендъл Дженър със сестрите Джиджи и Бела Хадид Gulliver/Getty Images

Мнозина обаче поставят под въпрос заслугите на модния подиум на 22-годишната манекенка и се питат дали успехите ѝ не са плод единствено на маркетинговия нюх на семейство Кардашиян/Дженър.

Най-популярните модели в социалните мрежи (СНИМКИ)

Кендъл Дженър е дъщеря на матриарха на клана Крис Дженър и на бившия олимпийски атлет Брус Дженър, сега Кейтлин Дженър, и е полусестра на риалити звездите, сестрите Кардашиян.
 

sister power... girl power 👊🏽

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Преди през 2009 г. да започнат изявите ѝ на модния подиум, Кендъл се прочува с участието си в семейното риалити шоу. Телевизионната програма е само част от бизнес империята на Кардашиян/Дженър, оценена на 100 милиона долара и изградена благодарение на остър маркетингов нюх и солидно присъствие в социалните мрежи.

Благодарение на изявите си на модните подиуми и влиянието си в социалните медии, Кендъл Дженър успя да лансира собствена линия облекло и да сключи договори с водещи брандове като "Адидас" и "Есте Лаудер".
 

it's that time of year again ❤️🎄✨ #Estee_Model @esteelauder

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

След 15 години на върха 37-годишната бразилка Жизел Бюндхен отстъпи на втора позиция сред най-високоплатените модели в света. Печалбите й за периода на отчитане възлизат на 17,5 милиона долара. За първи път в класацията намери място Криси Тийгън, известна не само с изявите си на модните подиуми, но и в социалните мрежи. 31-годишната съпруга на певеца Джон Леджънд заема третото място с приходи от 13,5 милиона долара. След 16-години като модел, пищната красавица Ашли Греъм попадна за първи път в годишната класация на сп. "Форбс". Греъм - първият модел размер плюс, украсил корицата на сп. "Спортс илюстрейтид", също се радва на огромна последователска маса в социалните мрежи и ги използва като платформа в защита на дамите с пищни форми.
 

#tbt 👙🌊 @si_swimsuit

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Приходите на 30-годишната Ашли Греъм за периода на отчитане в размер на 5,5 милиона долара й отреждат почетното десето място в списъка на "Форбс".

Ашли Греъм - пищната красавица, която промени правилата (СНИМКИ)

"Социалните медии предоставят куп възможности на знаменитостите да създават собствено съдържание и да дават гласност на идеите си и те се възползват от тях", казва Иван Барт от Ай Ем Джи Модълс.

"Форбс" отчита, че за посочения период намерилите място в Топ 10 красавици са заработили общо 109,5 милиона долара. 

 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук

БТА