Канадка спечели 6 млн. долара от пиянско падане
Канадка спечели 6 млн. долара от пиянско падане / www.sxc.hu

Канадската адвокатка Мишел Даничек измъкна над 6 млн. долара от застрахователна компания след инцидент на дансинг в нощен клуб във Ванкувър. Тогава върху нея паднал танцуващ колега, от което пък тя получила травми.

Канадският в. "Нешънъл пост" пише, че Върховният съд на провинция Британска Колумбия постановил да бъдат изплатени 5 млн. долара за загуба на трудоспособност и почти 1 млн. долара за други щети на 32-годишната служителка на частна юридическа компания.

По време на корпоративна сбирка Даничек танцувала зад своя колега Джеръми Пул, когато той изведнъж се строполил по гръб върху нея. Тя си ударила главата в пода, загубила съзнанието и била откарана в болница. Двамата били пияни по време на случката. Но на съдебния процес Мишел Даничек заявила, че след инцидента се появили проблеми със здравето, включително гадене, повръщане, силни болки в главата, а също влошаване на паметта и на почерка. Тя си взела 8 месеца отпуска и пиела обезболяващи.

По-късно претърпяла катастрофа, след което внесла иск за над 8 млн. долара срещу Пул и собственика на автомобила, който я ударил, допълва БГНЕС. Тя заяви в съда, че това са брънки от една верига. Адвокатът й безуспешно се опита да убеди съда, че травмите от катастрофата са влошили състоянието й. Съдът не прие тезата, но постанови да й се изплати компенсация, която да е равна на заплатата, пропусната заради принудителната отпуска, а също щетите от катастрофата.