Коронавирусът затвори летищата по света. И въпреки че кризата отшумя, пътуванията по въздух няма да бъдат същите. Санитарните мерки, здравните проверки и социалната дистанция ще направят полетите много по-различни за хората. Какво вероятно няма да видите скоро на борда на самолет? Вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Помощ при качването на ръчния багаж

Преди пандемията от COVID-19 стюардите и стюардесите можеха да ви помагат при затруднение с качването на ръчния ви багаж над мястото ви за сядане. По информация на сайта Best Life това вече няма да е възможно, тъй като коронавирусът може да оцелее върху пластмасови повърхности до 72 часа.

Храна

В усилията си да ограничат контакта си с пътниците, много авиокомпании са премахнали напълно предлагането на храна.

Пет полезни съвета при пътуване със самолет (ВИДЕО)

Напитки

Чай, кафе и газирани напитки са сред нещата, които също може да не бъдат предлагани на борда на самолетите, тъй като наливайки ги, бутилката/каната може да се докосне до чашата на болен пътник.

самолет
iStock/Getty Images

Събиране на отпадъци

Обикновено преди да кацнете, стюардите и стюардесите събират отпадъците ви. Но заради пандемията от коронавирус някои авиокомпании задължават пътниците сами да изхвърлят отпадъците си в специални контейнери, след като слязат от самолета.