/ ThinkStock/Getty Images
Салатата айсберг се превърна в една от най-популярните през последните години, въпреки че се смята за един от най-безполезните зеленчуци в кулинарния свят.

Някои хора, дори казват, че яденето на айсберг е все едно консумираш картон. Всъщност това, изобщо не е вярно. Айсбергът е представен за първи път на пазара през 1945 г. като първата салата, която е оцеляла при пътуване без да изсъхне. foodpanda, подбра още любопитни факти за салатата, които не знаете.

Най-вкусните балкански ястия

Името айсберг идва от факта , че този зеленчук е бил пренасян в камиони пълни с лед, за да се забави изгниването. Най-популярната салата с този зеленчук е салата „Айсберг“ и може да бъде открита във всеки ресторант.

Защо салатите в заведенията са вредни?

Салата айсберг съдържа по-ниска концентрация на витамини и минерали от другите сортове марули. Салата айсберг има много ниско съдържание на калории.

Този зеленчук съдържа значително количество фолат, минерал, който е от съществено значение за предотвратяване на вродени дефекти и други пренатални състояния. Съдържа витамин А и витамин С

Любимата салата издава какъв човек сте

Салата айсберг се препоръчва да бъде консумирана с кълнове и семена. Салата айсберг е сред 5-те най-поръчвани салати в света.
БГНЕС