„Капрезе” е най-вкусната салата в света
„Капрезе” е най-вкусната салата в света / Thinkstock/Getty Images

През летните месеци консумацията на свежи зеленчуци и салати се увеличава с четири пъти повече в сравнение с останалата част от годината. На прага на лятото платформа за поръчки на храна класира най-вкусните и поръчвани салати в света.

Класическата салата „Капрезе” с пресен домат, моцарела и босилек заема почетното първо място в световната класация.

Второто място е за гръцката салата. Маринованата фета я прави толкова изкусителна и предпочитана, а в някои кухни обикновено я използват и като гарнитура към пикантни пилешки бургери.

Третото място е за „Крънч”-а. Името може и да не ви е познато, но тази салата със зеле, орехи, юфка, ядки и сладко-кисел дресинг е много вкусна.

Патладжан, броколи, джинджифил и чесън - зашеметяваща зеленчукова салата с натрапчиви аромати, наречена „Зимна” е на четвърто място в класацията.

Има много видове средиземноморска салата, но тази, която е най-предпочитана и заема петото място в класацията, се състои от нахут, фасул, маслини и аншоа. Често я гарнират и с риба тон.

Това са петте най-вкусни и поръчвани салати в световен мащаб. Не забравяйте, че зеленчуците са много полезни и трябва да присъстват на вашата трапеза всекидневно.

Източник: БГНЕС