/ ThinkStock/Getty Images
Балканските страни имат дълга история и в много отношения се обединяват в едно царство или територия. Да се каже, че споделят храната, би било подценяване. Около 500 години царуването на Османската империя оказва голямо влияние върху балканската храна, която все още може да се види днес.

ВИЖТЕ НАЙ-ВКУСНИТЕ БАЛКАНСКИ ЯСТИЯ, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ОГЛАДНЕЕТЕ

Това влияние означава, че дори когато преминете от Хърватия към Черна гора или от Босна и Херцеговина до Сърбия, менютата на местните ресторанти изглеждат доста сходни, но определено много вкусни. Съществуват вариации, а страничните ястия или подправки може леко да се променят, но основните храни на Балканите остават същите. foodpanda, подбра тези, който са най-предпочитани и биха ви накарали да се върнете отново.

Ćevapi - малки, продълговати, приготвени от комбинация от говеждо месо, агнешко, свинско или телешко месо, кебапчета. Ключът е добавянето на сода за хляб към месото, което ги оставя светли и ефирни.
 

ThinkStock/Getty Images


Как да се храним здравословно

Хляб - Хлябът е важен компонент на балканската кухня. Сервира се на всяко хранене. Типични са добре овкусените с различни подправки хлябове.
 

ThinkStock/Getty Images


Плескавица - типично сръбско ястие. Това са плоски, кръгли дискове, направени от смес от говеждо, телешко, агнешко или свинско месо (отново, в зависимост от местоположението ви).

Обикновено месо и риба на скара- Балканите обичат скара с месо и риба и обикновено има винаги просто печено месно или рибно ястие във всяко меню, поднесени с ориз или картофи.


ThinkStock/Getty Images


Любимата салата издава какъв човек сте

Шопска салата - Символ на България, но популярна и в другите балкански страни. Прилича на сръбска салата, но разликата е, че в българската има и сирене.
 

ThinkStock/Getty Images


Гирос - най-популярното бързо хранене в Гърция. Това е гръцкият еквивалент на дюнера.