Какво не знаем за дивечовото месо
Какво не знаем за дивечовото месо / ThinkStock/Getty Images

По природа хората сме устроени да бъдем хищници, това е и причината да консумираме много месо. Разбира се, има и изключения, като веганите и вегетарианците, чийто хранителен режим изключва животинските продукти. Съществуват различни теории полезна или вредна е консумацията на месо за човешкия организъм. Foodpanda обаче ни разказва за някои любопитни факти за дивечовото месо.

Дивечът е с по-високи нива на протеин, ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на Омега-3 мастни киселини.

Някои дивечови меса имат специални хранителни качества. Кенгуруто например, е с висока линолова киселина.

Пет големи вреди, които ни нанасят преработените храни

При дивеча няма как да имаме притеснения относно съдържанието на хормони и антибиотици в месото, тъй като тези животни никога не са били обект на опитомяване. Това е добра причина да се храним с деликатеса, а също и добър начин да поддържаме линията си. Дивечът присъства в редица хранителни режими, целящи да изчистят излишните мазнини и да ни поддържат в добра форма.

При този вид месо трябва да се има предвид произхода му. Месото задължително трябва да е минало всички клинични тестове и да бъде проверено за заболявания сред дивите животни, така че да бъдем сигурни какво консумираме.

Столетниците по света и техните менюта

В България можем да се насладим на месо от диво прасе, елен, сърна, див заек и други. В други части на света се консумира кенгуру, бизон, фазани и диви гъски.

Определено вкусовите качества на дивеча го правят много екзотично и търсено ястие в редица заведения, където може да се намери такъв асортимент от меса. Тяхното приготвяне е много специфично и изисква повече познания, за да се гарантира едно изключително ястие.