/ Istock
Някои цветове трябва да се избягват при декорирането на стените в малки стаи или маломерни жилища, твърдят интериорни дизайнери от британската компания за ремонт и боядисване The Good Painter пред The Sun.

На първо място, според експертите, трябва да се откажете от чисто белия цвят, защото в ограничено пространство той ще направи сенките и ъглите по-забележими, а също така ще направи стаята да изглежда като болнична.

Красив и тематичен интериор
Istock

Не е необходимо да боядисвате малките стаи и в червено, съветват експертите. "Яркото червено изглежда агресивно, може да доведе до главоболие и визуално ще смали още повече дома ви. В същото време приглушените нюанси на червеното правят стаята по-енергична и приветлива", обясняват дизайнерите на компанията.

Трябва да избягвате и наситените оранжеви и жълти цветове, тъй като е трудно да ги съчетаете с аксесоари, предупредиха експертите. Подобен проблем очаква и тези, които искат да боядисат стените в неутрални, бежови тонове. "Неутралните цветове са богата комбинация от различни нюанси на розово, оранжево, синьо и зелено, които могат да влязат в конфликт с декора, мебелите и аксесоарите, които вече сте избрали", обясняват експертите.
БГНЕС