Изневярата наранява и физически
Изневярата наранява и физически / снимка: morguefile.com

Симптомите на страданието, причинено от изневярата на партньора, са подобни на физическа травма, показва ново германско изследване. Според ново проучване на германски учени излъганите мъже и жени остават наранени от своите партньори не само емоционално, но и физически.

Както се вижда от изследване, проведено от Института по психология в университета в Гьотинген, при такива ситуации се уврежда както умственото, така и физическото здраве на човека. В проучването, поръчано от германско списание, взели участие 3334 мъже и жени, които станали жертва на изневярата на своята половинка. Симптомите при тях били сходни с тези на пациенти, преживели физически травми, уточнява БГНЕС.

66% от мъжете и 61% от жените се оплакват от безсъние, 69% и съответно 62% от жените не могат да се съсредоточат и дори започват да изпитват страх от бъдещето. Според статистиката еднократните сексуални отношения в Германия са по-скоро мит. Само 12% от мъжете и 9% от жените са изневерили на своите партньори само веднъж.

Неотдавна и британски кардиолог намери връзката между изневярата и исхемичната болест на сърцето. Учените установиха, че двойките, които са лоялни един към друг в продължение на дълги години, са по-малко предразположени към това заболяване, отколкото партньорите, които имат извънбрачни връзки. 75% от смъртните случаи по време на секс са на мъже или жени, които изневеряват на половинките си.