/ iStock/Getty Images
Почти във всеки дом има предмети, от които се срамуваме, но въпреки това не изхвърляме. Всичко това е причинено отчасти от пестеливост или невнимание на собствениците. Ето някои предмети във вашия дом, от които трябва да се отървете веднага.

Захабени кърпи и чаршафи, износени и изцапани килими, избледнели завеси - проблем с домашния текстил може да се намери в почти всеки дом. Ако одеялото ви има неприятна на допир текстура или спалното ви бельо е пожълтяло - пратете всичко в кошчето за боклук. Това не е разточителство. Повредените и захабени неща трябва да напуснат дома ви.

Събирате ли детско изкуство? Пазите ли порцеланови ангели и символи на китайската нова годна, които роднини и приятели са ви подарили преди време? Трупате ли стари магнити върху хладилника си? Имайте предвид, че изобилието от визуално намалява пространството в дома ви и поради липсата на един-единствен стил в къщата се появява усещане за хаос. Филтрирайте декора, като изхвърляте своевременно остарелите дрънкулки от жилищното си пространство.

сувенири
iStock/Getty Images

Няма нищо по-отвратително от използваните кухненски гъби, „космати сапуни” в банята и други подобни предмети. Унищожете всичко, което може да подсказва нечистоплътност.

Съжалявате ли, че изхвърляте старата хавлиена кърпа? Не можете да се разделите с напуканата любима чаша за кафе? Ядете с криви вилици и извити лъжици, защото не искате да харчите пари за нови прибори за хранене? Износените дъски за рязане, които вече миришат, напълно износените ножове и старите кутии за кафе и зърнени закуски – отървете се веднага от тези домашни грозотии.