Юлия Волкова стана международна сензация, след като тя и Елена Катина се прочуха със скандалното си поведение и хитови песни, които създаваха заедно в дуета "Тату".

Юлия и Лена
Gulliver/Getty Images

Бившата поп сензация от "Тату" представи най-новото си начинание, което е доста далеч от света на шоубизнеса. Юлия сподели напълно неочаквано, че ще се кандидатира за руския парламент. 36-годишната изпълнителка смята да се кандидатира да представлява управляващата партия "Единна Русия" в град Иваново на предварителните парламентарни избори в страната през есента, пише каналът "Cool News" във vbox7.

Помните ли t.A.T.u.? Вижте как изглеждат Лена и Юлия днес

Облечена елегантно, силно гримирана и носейки колие с блестящ кръст, Волкова казва в предизборния си видеоклип, че иска "да промени отношението на управляващите към хората". Волкова, която е родом от столицата Москва, изброява проблемите, пред които е изправено Иваново - лоша инфраструктура, липса на работни места, през западаща индустрия, до корупция.



"Да, в миналото не бях политик, но както знаем, човек не се ражда политик - той се превръща в такъв", казва Волкова, като същевременно признава за "минали грехове", въпреки че не разяснява какви биха могли да бъдат те. Певицата обаче използва слогана "Нас не догонят", култовия припев от едноименния хит на "Тату" от 2001 г. Политически анализатори коментират, че кандидатурата на Волкова е опит да се "карнавализират" изборите. Факт е, че Юлия е неузнаваема и няма нищо общо с предишното си амплоа, с което я познаваме всички.
 

Животът на дуетната половинка на Юлия, Лена Катина, е доста по-скучен. Доста са хората, които мислят, че двете са приятелки от деца, но всъщност са били специално подбрани сред десетки други момичета. Различни източници твърдят, че двете момичета не са се харесвали много и са имали различни свади през годините, но на сцената винаги са изглеждали много близки.