Има филми, които ни въздействат толкова силно, че дори ни карат да се замислим за истински важните неща в живота. Киното има както своите плюсове, така и своите минуси, които оказват влияние върху поведението на хората. 

Ето 5 случая, в които филми са имали негативно влияние върху хората, които са ги гледали.

"Градът"

През 2010 г. излиза филма „Градът“ на режисьора Бен Афлек. В ролите са Афлек, Джереми Ренър, Блейк Лайвли и историята разказва за банков обирджия, който се опитва да балансира между престъпнията и любовния си живот.

Гледайки филма обаче, Навахия Едуардс се вдъхновява да пресъздаде един от обирите, скривайки самоличността си с костюм и маска на монахиня, досущ като във филма. Едуардс и партньорът й успяват да откраднат 120 хиляди долара от банка, но не след дълго биват заловени и осъдени.

Най-великите филмови злодеи на всички времена

"Матрицата"

Сестрите Уашовски успяват доста убедително да преплетат реалност и фантастика в свръхпопулярната лента от 1999 г. Толкова убедително е всичко, че редица смъртни случаи в Щатите предполагат, че е имало хора, които не са успели да разграничат реалния свят от този във филма. Мислейки си, че е в "Матрицата", 19-годишният Джошуа Кук се облича като Нео, набавя си оръжие и разстрелва приемните си майка и баща.

Най-великите филмови героини в историята (СНИМКИ)

"Черният рицар"

Може би едно от най-разчулите се престъпления, свързани с влияние от филми, e масовата касапница в кино салона в Аврора, Колорадо през 2012 г. То се случва по време на прожекцията на новият филм на Кристофър Нолън – Черния Рицар. Обвиняемият Джеймс Холмс хвърля две газови сълзотворни гранати и открива огън по зрителите в салона. Федералните смятат, че Холмс се е въплътил в известният антагонист „Жокера“.

престъпления
ThinkStock/Getty Images

"Боен клуб"

Повлиян от желанията на Тайлър Дърдън да се бори срещу алчността и корупцията в Америка, 17-годишния Кайл Шоу прави самоделна бомба, която взривява пред местния Starbucks. В показанията си Шоу признава, че повлиян от филма възнамерявал да започне свой собствен „План Хаос“, като кафенето изобщо не било единствената му цел. Полицията смята, че Кайл не е искал да нарани никого физически, а само да изпрати съобщение към света.

Най-популярните герои в историята на киното и телевизията

"Шофьор на такси"

Вманиаченият във филма на Скорсезе Джон Хинксли Младши решава да пресъздаде действията от лентата и планира покушение над тогавашния президент Роналд Рейгън. По време на конференция на американската федерация на труда през 1981, Хинксли хаотично изстрелва 6 куршума към лидера. Успява да рани полицая Томас Делаханти и агента на тайните служби Тимъти МаКарти. Куршум рикошира в лимузината на президента и пронизва гръдния му кош, като сериозно го наранява.

И още:

Най-смъртоносните мъже в киното

Най-добрите филмови постери на всички времена

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Най-ужасяващите сцени в киното и телевизията (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук