Джоди Фостър има сложно приятелство с Мел Гибсън
Джоди Фостър има сложно приятелство с Мел Гибсън / снимка: Reuters, архив

Мел Гибсън и Джоди Фостър имат "сложно приятелство". Звездите отфилма "Маверик", са приятели от години, но Джоди, която неотдавна режисира филма "Бобърът" с участието на Мел, твърди, че връзката им е доста сложна.

"В минутата, в която се запознах с Мел, разбрах, че той ще бъде мой приятел до края на живота ми. Сложно е, но аз харесвам сложните неща", споделя актрисата. Джоди подкрепяше Гибсън в битките му с бившата му партньорка Оксана Григориева, която го обвини в домашно насилие, посочва BANG Showbiz.

В отговор на въпроса на списание Culture дали съжалява, че е подкрепила Гибсън, Фостър заявява: "Не, защото го познавам и го обичам, обичам го заради сложността му. Не смятам, че има много актьори, които могат да въплътят лекотата, необходима за един филм, и същевременно наистина да разбират какво означава борба. Смятам така заради разговорите, които водим от 15 години за борбата. Не мога да го защитя, но когато обичате някого и той е в затруднено положение, не тичате в обратната посока", казва Фостър.