/ iStock/Getty Images
Австралийският диетолог Сузи Бъръл посочи няколко начина да ядете паста без вреда за фигурата ви и описа алтернативни видове макаронени ястия. Думите ѝ са цитирани от 7 News.

Бъръл обясни, че няколко чаши варени макарони съдържат почти всички дневни въглехидрати, необходими за човек със заседнал начин на живот. Тя добави, че самата паста не застрашава фигурата, въпросът е в няколко нюанса.

Първо, както отбеляза Бъръл, именно сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее.

Друга важна подробност според експертката е, че в Италия, родината на пастата, тя се сервира на малки порции и затова италианците не пълнеят. В много други страни, особено в Австралия, порциите са твърде големи, така че хората преяждат и в резултат на това напълняват.

За да останете във форма, Бъръл препоръчва да изберете пълнозърнести тестени изделия или зеленчукови алтернативи на популярните гарнитура и да следите размера на порциите.

 
БГНЕС