Диетологът Елена Соломатина посочва, че боровинките могат да ви предпазят от катаракта, а черешите да ви помогнат да заспите.

На първо място лекарят отбеляза, че плодовете могат да бъдат отлично средство за профилактика на много заболявания. По този начин боровинките, къпините и ягодите съдържат антиоксиданти, които забавят окислителните процеси в организма и следователно предотвратяват стареенето. А морският зърнастец в напреднала възраст ще помогне да се избегне ранното стареене.

За цариградското грозде Соломатина казва, че има много янтарна киселина.  Тя изчиства организма от токсини и шлаки, помага при хранителни алергии и натравяния, дерматити, екземи.

Разкрита е най-добрата диета за дълголетие

Малините, отбеляза диетологът, съдържат ацетилсалицилова киселина, която разрежда кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци, а боровинките помагат за предотвратяване на катаракта и глаукома.

В същото време лекарят предупреждава, че ако имате проблеми със стомашно-чревния тракт, по-добре е да се консултирате със специалист, преди да ядете плодове.
Рамблер