/ iStock/Getty Images
Появата на целулит при жените се дължи на честите преходи от продължително гладуване към преяждане, каза ендокриноложката и кандидат на медицинските науки Екатерина Кривцова в интервю за Ura.ru.

Според диетоложката много жени смятат, че целулитът се дължи на колебания в теглото, но всъщност не е така. Това заболяване е една от проявите на хронична венозна недостатъчност, поради което се нарушава отокът на лимфа и венозна кръв от долните крайници. Най-често предразположението към целулит е генетично обусловено и не може да бъде излекувано, а само да намалите проявите му до минимум.

В допълнение към честите промени в диетата, сред основните причини за образуването на целулит, Кривцова нарече ниската физическа активност. Също така, според нея, недохранването, в което преобладават бързите въглехидрати, също може да увеличи тежестта на проблема.

По-рано фитнес треньорката Анна Иванова разкри начин да се отървете от изпъкналия корем. Специалистът препоръчва дихателната гимнастика, която постепенно подобряват подвижността на гръдния кош и изравнява стойката. Поради това изпъкналият корем може да изчезне сам.
БГНЕС