Един от най-често срещаните проблеми при дамите е портокаловата кожа или иначе казано - целулитът.

Но той е нещо, за което трябва да мислим не само през топлите месеци, когато залагаме на повече поли, рокли и къси панталонки, а и през студените месеци, защото борбата с целулита следва да бъде постоянна, за да доведе до желания резултат, а именно - липсата му.

Шест причини за появата на целулит и как да се борим с него (ВИДЕО)

Първо, какво представлява целулитът - той се характеризира с неравномерно натрупване на мазнини, нарушения на кръвообращението и лимфообращението, и отслабен кожен тонус.

А от какво да се ограничим, за да не създаваме предпоставка за появата му, както и други трикове за справяне с проблемната кожа, ни показва новото видео от канала Natali's Beauty:

Храненето

Едно от важните неща е да изключим от менюто си някои храни, които спомагат образуването на целулил, и да наблегнем на други, които са „враг" на портокаловата кожа.

Кажете „НЕ" на колбасите, всякакви консервирани продукти, прекалено солените храни, захарта и сладкишите, чипса и алкохола.
Похапвайте повече броколи и карфиол, зеле и спанак, моркови и тиква, всякакви плодове,  кафяв ориз и пълнозърнест хляб.

Канела срещу целулит

Сух масаж

За превенция от образуването на целулит, а и за разбиването му, има една много интересна техника, наречена сух масаж.

Неговата цел е да стимулира лимфния дренаж и да подобри кръвообращението. Същността на метода се състои в мекото сухо разтриване на кожата със специална четка, направена така, че да не напъва кожата.

Как се прави: Препоръчително е ежедневено, след баня, когато тялото е загряно, мускулите са отпуснати и не бързате за никъде. Започнете антицелулитното разтриване от глезените и постепенно се придвижвайте към бедрата и хълбоците. Разтриването се прави с леки кръгообразни движения в рамките на 5-10 минути.

3 лесни трика за кожа като кадифе с билки и масла

Масаж с мед

Масажът с мед също е сред най-ефективните методи срещу целулита.

Как се прави: Покрийте проблемните зони с тънък слой мед. Поставете чистите си и сухи ръце върху кожата и ги отлепете с рязко движение. В началото е лесно да го направите, но след всяко следващо отлепяне става малко по-трудно. Масажът е леко болезнен, но много ефикасен. Трябва да е с продължителност 5-10 минути като за това време медът полепващ по ръцете ви трябва да е станал бял. След като приключите измийте остатъците от меда с топла вода и нанесете обичайния си лосион.

Сексът премахва целулита

Масаж с кафе

Кофеинът има много благотворно действие върху борбата с целулита. Той засилва циркулацията на кръвта в определените зони и спомага за разграждането на мазнините под кожата.
За целта смесете малко смляно кафе с малко лосион за тяло. След това с получената смес започнете да натривате проблемните зони за около 1 минута. Ако можете оставете да подейства за още половин час. Когато приключите масажа измийте сместта с топла вода.

И разбира се - бъдете активни в ежедневието си, спортувайте редовно и ще се радвате на тонизирано и стегнато тяло с гладка кожа занапред.