Лятото е към своя край, повечето от нас вече сме се сдобили със сияен тен, но със сигурност знаете, че грижата за кожата е важна не само в най-горещите дни, а и след поредицата от слънчеви бани.

Ето защо новото видео от канала Natali's Beauty ни дава идеи за три различни домашни ексфолианти за тяло, които ще премахнат мъртвите клетки, ще освежат кожата ви, ще я подхранят и ще я направят още по-здрава, нежна и сияйна.

Повечето продукти присъстват в дома на почти всяка домакиня, а останалите - можете да си вземете от всяка билкова аптека.

Срещу целулит

За първия ексфолиант ще ви трябват:
- 3 с.л. морска сол
- 1 ч. л. сушена лавандула
- ½ ч. л. арганово масло

Пропорциите са тези, като винаги можете да увеличите дозата до достигане на количеството ексфолиант, което ви е нужно.

Морската сол е всепризната с благотворното си действие върху кожата и е призната за козметично средство още от Античността. Тя ще подмлади кожата, но и ще премахне мъртвия слой епидермис.

Ароматната билка с нежни лилави цветчета е незаменим съюзник в битката с целулита. Освен това тонизира кожата и има противовъзпалителен ефект.

Аргановото масло пък наричат „течно злато за кожа и коса". В случая то ще регенерира кожата и ще я подхрани допълнително. А ще послужи и за спойка между трите съставки.

10 умни и странни трика, които всеки трябва да знае (ВИДЕО)

За здрава кожа

- 2 с. л. бяла захар
- 2 с. л. кафява захар
- 1 с. л. сок от грейпфрут
- няколко щипки настъргана кора от грейпфрут

Бялата и кафявата захар действат изключително добре на кожата - ексфолират я и я подхранват. Правят я изключително мека.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Сокът от грейпфрут ще служи за спойка, но и подхранва кожата, а кората е изключително важна, защото именно в нея се съдържат концентрирани цитрусови масла, които отново подхранват много кожата ни.

За подмладяване и освежаване

1 с. л. кафе
3 с. л. кокосово масло

Ако искате да си правите ежеседмична терапия с утайката от сутрешното ви кафе, бъдете уверени, че тя ще спомогне както за регенериране на кожата, така и в борбата с целулита. В случая обаче аз ще използвам кафе в комбинация с кокосово масло в съотношение 1:3, за да направя симпатични скраб бомбички за почистване и освежаване на кожата на лицето и деколтето. Смесете смляно кафе с кокосово масло, след което напълнете формички за лед.

Оставете в хладилника да стегне за няколко часа и ще се сдобиете с единични дози, с които да масажирате нежната кожа - да я подхраните и освежите.