Британските медии хвалят Уилям и Кейт за името на принцесата
Британските медии хвалят Уилям и Кейт за името на принцесата / снимка: Guliver/Getty Images

Британски медии възхваляват решението на принц Уилям и съпругата му Кейт да кръстят новородената си дъщеря Шарлот Елизабет Даяна в чест на кралицата и майката на принца, предаде Франс прес.

Оповестиха името на новородената британска принцеса

Снимки на принцеса Даяна, загинала на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., днес се появиха на страниците на редица британски всекидневници.

"За майката, която загуби" е заглавието на статия във в. "Дейли мейл", придружена от снимка на малката принцеса по време на първата й публична поява и от фотография на Даяна. Решението новото кралско бебе да бъде кръстено на принцеса Даяна означава, че името и духът на обожаваната от Уилям майка остават в паметта, пише вестникът. Двойката очарова феновете на принцесата на Уелс Даяна, гарантирайки, че името й остава в паметта на кралското семейство, пише в. "Метро".

Вижте снимки на новородената принцеса

"Даяна е бабата, която за съжаление малкото момиченце никога няма да срещне - заяви кралският биограф Пени Джуниър пред в. "Таймс". - Името й трябваше непременно да присъства. Двойката все пак направи добре, че Даяна не е първото сред имената, защото в противен случай детето щеше да е подложено на голям натиск."

"Таймс" отбелязва, че Шарлот Елизабет Даяна е име, с което се почитат жените в живота на Уилям. С това име херцогът и херцогинята на Кембридж спазват кралската традиция и отдават почит към починалата майка на Уилям, оповестява в. "Дейли телеграф", който е посветил две страници на малката принцеса. Събитието обаче не е на първата страница на вестниците "Индипендънт" и "Гардиън", които са предпочели да обърнат специално внимание на предстоящите парламентарните избори.

Източник: БТА