/ Gulliver/Getty Images
Вдъхновеният от действителен скандал филм "Бомба със закъснител" ще има премиера у нас на 10 януари, съобщиха от "Форум филм".

Лентата има награди и номинации, включително и за "Златен глобус" - за изпълненията на Чарлийз Терон и Марго Роби като Мегън Кели и Кейла Посписил. В актьорския състав се също носителката на "Оскар" - Никол Кидман, и Джон Литгоу. Всички те отвеждат зад кулисите на могъща медийна империя и събитията, довели до изобличаването и оттеглянето от длъжност на Роджър Ейлс, създател на "Фокс нюз".

Кидман е в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън - първата жена, повдигнала обвинение за сексуален тормоз срещу Ейлс. Към нея се присъединява популярната водеща Мегън Кели, която дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс и в чиято роля е друга носителка на "Оскар" - Чарлийз Терон. Марго Роби изиграва младата Кейла Посписил - събирателен образ на няколко жени. Тя е амбициозна и интелигентна, но същевременно и доста наивна. В ролята на Роджър Ейлс е Джон Литгоу.

Сценарист на "Бомба със закъснител" е Чарлз Рандолф, също носител на "Оскар" (за финансовата драма "Големият залог"). Режисьор е Джей Роуч ("Смяна в плана").

Участват още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Макинън, Алис Ив и легендата Малкълм Макдауъл - като Рупърт Мърдок.
 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук