Бионсе изтрива специалното издание на албума си BDay
Бионсе изтрива специалното издание на албума си BDay / netinfo

Бионсе беше принудена да изтрие специалната версия на настоящия си албум 'BDay - Deluxe Edition' заради съдебните проблеми, които има с една от песните.

Миналата седмица стана ясно, че певицата Des'ree е завела дело срещу Бионсе защото американката е взела и направила кавър на песента 'I'm Kissing You' без нейно разрешение в посочената версия на албума.

Според Des'ree Бионсе е презаписала песента и направила клип към нея, въпреки че споразумението между двете не е било сключено. Същевременно адвокатите на Бионсе твърдят, че писмото, с което се дава отговор на искането за лиценза, е пристигнало само месец преди датата на издаване на 'B Day - Deluxe Edition' 3 март.

Разрешението обаче, е било условно – да не се снима клип и да не се променя заглавието. Екипът на Бионсе не се е съобразил с това.

Представителите на двете певици са постигнали съгласие на 16 април, че компанията на Бионсе ще спре дистрибуцията на албума и клипа докато не приключи първото съдебно заседание на 4 май. Освен това Des'ree иска обезщетение от 150 000 долара.