Бионсе и Джей Зи празнуват годишнината си в Куба
Бионсе и Джей Зи празнуват годишнината си в Куба / снимка: Reuters

Музикалната двойка Бионсе и рапърът Джей Зи отбелязват пет години от сватбата си, разглеждайки Хавана и общувайки с почитателите си на Острова на свободата.

В петък съпрузите посетили Висшия институт за изкуства в кубинската столица. Освен петимата телохранители и многобройните полицаи те били съпроводени от много поклонници. Публиката изпаднала във възторг от новата прическа на Бионсе. В института певицата и мъжът й останали около половин час, след което се отправили към хотел Саратога в центъра на Хавана.

Двойката е в Куба още от сряда. Двамата не са обявили предварително визитата си, защото туристическите посещения на американците в страната са забранени. Заради американското ембарго гражданите на САЩ трябва да представят посещението си "по линия на културния или научния обмен".

Тъй като посещението на рапъра и половинката му, формално погледнато, е нелегално, двамата помолили властите да ги предпазят от любопитството на журналистите.

По време на визитата си в Хавана звездната двойка посетила известния моден ресторант Ла Гуардия, където са похапвали знаменитости като Жерар Депардийо и кралицата на Испания. Гостите от САЩ си поръчали пиле в меден сос, рибно филе с лимон и опитали дайкири - любимия коктейл на Ърнест Хемингуей.