/ Gulliver/Getty Images
Дарението на Бионсе от 6 милиона долара е за подкрепа на психичното здраве на борещите се с коронавируса на първа линия медици, съобщи Контактмюзик.

Певицата се присъедини към основателя на Туитър Джак Дорси, за да дари огромната сума на онези организации, подкрепящи хората, грижещи се за здравето на нацията в разгара на пандемията от коронавирус в САЩ.
Изявление на нейния уебсайт гласи: „BeGOOD отчита огромната тежест за психичното и личното здраве, оказвана върху здравните работници по време на пандемията с COVID-19. В нашите големи градове афро-американците имат непропорционално голям брой работници в тези незаменими професии и те ще се нуждаят от психично здраве и лични уелнес грижи, включително тестване и медицински услуги, хранителни добавки и доставки на храна, по време и след кризата.
„BeGOOD си партнира с #startsmall на Джак Дорси, за да осигури 6 милиона долара финансиране на организации, предоставящи услуги за психично здраве, чрез ключово национално партньорство със здравните власти. Инициативата си партнира и с Националния алианс за психични заболявания (NAMI), за да предложи местна подкрепа в Хюстън, Ню Йорк, Ню Орлиънс и Детройт''

38-годишната певица по-рано похвали „истинските герои“, които „правят най-истинската жертва, за да бъдем всички в безопасност и здрави“.
БГНЕС